Lets roll

Då har det börjat igen! Nu ser man fram emot två veckors ständig träningsvärk, sjukdomar och nollning av de små NOLLORNA HAHAHAHAHAHHA!

Tyvärr har vi blivit av med flera som har hoppat av från klassen, så en tanke skänker jag till dem!

Men frågan är, ska jag iväg och titta på NRJ. in the park eller inte...får se vad kvällen säger!

Nu ska det ätas maaat!

// F

Utryckning till Kviberg!

Klockan är 05.30, den 13 augusti i det lilla studentsamhället Kviberg, Lilla Regementsv. 8, då jag vaknar av att det ringer oerhört högt i mitt huvud.

Men uppfattar snart att det inte var huvet som ringde, det var brandlarmet!
Tittar på klockan men den är helt tom, strömmen har gått.

Efter att ha legat kvar i sängen ex antal minuter så tittar jag ut genom fönstret och där nere står alla som
bor i huset. :-okej jag går nog ner jag också!


      
Efter en halvtimme kommer brandbilarna och ska titta, lukta oh känna efter om det fanns någon röklukt som vi påstod fanns mellan tredje och fjärde våningen, men det fanns det inte! De förstod inte varför larmet gått, och strömmen visste de inget om heller. Så det var bara att gå och lägga sig, precis när vi går in så slutar larmet att tjuta och strömmen kom tillbaka!

Vilket nattäventyr!

Hahaha!

Fan va roligt det är och titta tillbaka i sitt liv! Tittade på bilder från studenten, och uppväxten innan, det var knappt att jag kände igen mig själv! Liten och rund, som en boll! Men roligt hade man!

image161
Se vad glad jag var! JÄTTEglad!

        

Jag är jätteglad...och långhårig!

Det har varit en mycket skön vecka hittils, bara tagit det lugnt, fixat lite i lägenheten och tränat! Skönt att vara igång och få upp sin fysik och kondition igen ordentligt! 

Igår var jag iväg och tittade på "Arthur och Minimojerna", vilken mysig film det var! Perfekt avslutning på en skön dag som började med solbad borta vid Saltholmen! Så skönt, låg där heela dagen och myste på!

Och imorgon så åker man iväg och ska kolla detta förbannade skitögat! Ska åka till Sjukhuset i Mölndal och förhoppningsvis få lite svar på vad det är för något! Ska åka ner till Skåne och hälsa på extrafamiljen! Det ska bli kul däremot! 

See ya / F    

Sommaren i korthet!

Eftersom Vi i byn Vemhån är en av de få ställen som ännu inte fått bredband, utan har modem som tar sjuttielva år innan uppkopplingen är klar så har jag valt att inte skriva någon blogg över sommaren utan ska nu skriva en sammanfattning.

Bättre sent än aldrig, ett bra uttryck som verkligen stämmer in för mig denna dag!
Sommaren började ju inte på det bästa sättet för mig eftersom jag inte fick något jobb här nere i Göteborg, så efter mycket tänkande och funderande så blev det en tågbiljett ända hem!

Efter fem byten, slitsamma stunder med skrikande barn,  så var man hemma i den lilla byn Vemhån!
Där såg det ut som vanligt, och folket betedde sig som vanligt...förutom att de har alltid sett unga ut, men inte nu! Antar att åldern har hunnit ikapp de stackars små själarna!

Dagarna gick och det var väl inte det bästa vädret får jag påstå, men inte en droppe regn tyvärr, det verkade som att "Myrarnas Guld" skulle utebli i år.  Var ute och sökte jobb lite här och var, bland annat på " Hotell Mysoxen", men dom hörde aldrig av sig, Så om ni åker förbi Sveg och behöver bo någonstans, checka för faan inte in där! Skitställe!

Vacker solnedgång som jag hann precis ta innan den försvann bakom trätopparna, helt och hållet!   

Midsommarafton
Midsommar var riktigt trevligt, de äldre hade kommit på den perfekta idèn med att rensa upp i en lada och ha LOGDANS! När hade man detta senast???? Allt för länge sen, men det var riktigt roligt, det kom mycket folk och dansade och hade trevligt!
    

Och såklart så kom det en massa förfrågningar på vad jag höll på med och såklart tog man och berättade om vad som hände i ens liv! OCH mitt uppe i allt så kommer förfrågningen:- Men har du fått någon sup då??? Man tackar ju inte nej till ett sådant erbjudande! Så min alkohol har nog stigit sen jag kom hem, har blivit riktigt härdad!

  


Midsommardagen

Dagen efter var det dans i Hede, vi tog oss dit med en husvagn och ett tält och en hel del engångsgrillar! Alla hde införskaffat sig fina VEMHÅN-07 tröjor också, som var från Vemhån, eller var med i gänget såklart!

  


Den vackraste bilden av dem alla, titta och njut!
image114

En härlig helg som slutade med utskällning av  ägaren till Hede camping," Detta är ju skandal"! stackars gubbe, han grät ju nästan när han skällde ut oss. Sen fick vi gratis glass av han!

Veckorna gick rätt bra faktiskt, jag fick ta över Jespers två veckor som Tidningsbud, JIPPIE, pengar tänkte jag och ja dom gick ju faktiskt rätt snabbt, upp tidigt som faaan men vilka mornar jag fick se!!! Kolla dessa bilder över Sonfjället, runt halv fem på morgonen.
 

 Gokart

Något som har blivit en tradition numera är en gokartsdag i Svenstavik, snabba gokarts, öl, någon korv och en massa buffning ute på banan. Fan va irriterad man blev när folk bara drog förbi en i full fart, men med en liten tutch på baken så var man ifatt och körde om dem! Tyvärr var det jag som var chaufför, så öldrickandet fick jag ta igen på kvällen! På kvällen blev det en trevlig grillkväll hos Mattias( Killen längst fram, röd rock) som sedan flyttades till Björne( blå rock) mysigt värre!
   image121

 Så lyckades jag få tag på ett andra jobb, servitör på "Restuarang Vålkojan" ett mycket tervligt jobb, stressigt men det var precis vad jag ville pröva jobba med. Så nu är det bara att träna med tallrikarna så ska det nog bli bra tills man söker jobb på krogshower och allt vad det heter!

Hjotron?

Mellan jobben så var jag och PP, PlastPappa, iväg och kollade om det skulle bli ett lika lyckat år med hjortron som det har varit de senaste två åren, men vi blev väldigt besvikna! Eftersom Södra Sverige fick all regn så torkade nästan alla blommor, vi såg inte många "kart", som det heter, utan det var mer eller mindre MISSVÄXT. Men vi hade ju trevligt! Vi hittade efter en månad, dryga tio kilo hjortron, slitsamma timmar för att få ihop dem, men desto mer får man säljaa dem för =)
 
      
Detta är vad man kallar för en "Råå", ett sätt att visa var gränsen ligger mellan skogskiften och ett sätt att transportera sig efter!

   


Fiskmåsar är som Stockholmare; Dom finns överallt! Till och med uppe på fjället

   

Hur som helst, ska man ut och plocka hjotron så måste man kunna den rätta "hjortronsgången, ser ut såhär;


På vägen hem ser vi en mycket hög blomma, vad denna heter vet jag inte, den som vet det kan väl berätta det för mig så jag slipper fundera. Den var så pass lång att den var längre än Kjell!


Mitt tredje jobb var att måla en sportstuga uppe på Vemdalsskalet. En mysig stuga som jag faktiskt spenderade två nätter i också, vilket var precis vad jag behövde, få vara för sig själv en stund! Fick riktigt bra betalt för det jobbet, så nu väntar jag på att köpa mig "Guitat Hero", vilket grymt spel!

Fest på Vallen

En dag när jag hade jobbat rätt så länge på restuarangen så fick jag höra att det var killkväll på Vallen, med grillning, öl och bastu. Det var inte så mycket att tänka på så jag cyklade dit så fort som jag kom hem!
När jag väl kommer fram var det inte en enda mänska i sikte, utan de var ute på sjön och åkte båt och kanot.
Och ja vad ska man säga...tur att bastun var på eftersom de flesta hade plurrat i. Ja den som satt i kanoten med Björne fick skylla sig själv, den var redan dömd till det ödet!


Sen var det bastu med massa av"Näbbgäddsbilder". Råkade bränna mig under denna procedur, på aggregatet men ja bättre en bit av armen än hela kroppen. Faktiskt kom jag inte ihåg allt för bra från den kvällen, dom påstår att jag sprang runt näck i drygt tre timmar =) Kan nog stämma! Så jag har stämpeln"Årets Näcken Vemhån 2007", någon som vill ställa upp nästa år?Veckorna gick, helgerna rann iväg, hjälpte pappa med gräsklippning både här och där runt om i byn, håret växte likaså. Det började regna ibland och ja allt hände, men väldigt fort gick det! Plötsligt var vi framme vid Härdallsyra, och ja det blev kalas då också =) Vi var i Störöse hos Per och förfestade, sen var jag så duktig att lämna kameran hemma, klapp på axeln till Fredrik! Men det var riktigt kul därborta, träffade lite släktingar, vilket inte var så oväntat, där bestämde vi att vi skulle träffas på Fäviken Game Fair. och det blev det också!
         


 
  Mellan dessa helgerna så var det även Visafton vid Stampen, en gammal vadmalstamp, där man förr i tiden stampade sina tyger  så att de blev mera täta. Där var självaste presidenten själv, Ewert Ljusberg, och Stefan Ström och spelade, båda höll ett bra underhållande och trevligt program av olika visor, både från härjedalen och Bellman!


 
Så kom sista helgen hemma uppe i norr, då jag hamnade på Fäviken Game Fair, vilket är en Jaktmässa där det finns marknader, hundutställning, lerduveskjutning och massa saker. Men jag är inte intressad av något av detta, utan det var ju sällskapet som lockade. En trevlig helg där jag fick träffa nytt, trevligt folk, många okända men desto roligare! 
            

   


Ja jag tro det var allt. Tack för mig// F

image160

RSS 2.0