rättning!

Jag skrev faktiskt fel igår på en sak som jag måste rätta till, det är nämligen så att man får starta eget företag MEN...man får inte tjäna pengar på det, rättare sagt KAN inte göra det förrän man fyllt 25!

Tack Sveriges regering!

så var dt sagt

skriver väl kanske sen när jag har hjälpt kim med att flytta hans saker.

häjdå!


ô rôhk stig från Stôrrôse

En fin låt hemifrån, ska försöka lägga upp den någonstans så man får uppleva denna underbara dialekt :)

Jag var iväg på informationsmöte på arbetsförmedlingen idag...det var en upplevelse det!
Att ett rum kan fyllas med så mycket ångest har jag nog aldrig varit med om, dom som var där måste verkligen
ha skämts att just han/hon satt där med inget jobb.
   Sen på det så var väl inte hon som höll i mötet speciellt munter, jag förklarar hennes bäst som ett sömnpiller. 
Sen var hon inte den som hade den där positiva sidan heller, det var mera att :- Ja nu sitter ni i skiten och såhär går det till i Sverige för dom som går på A-kassa". Nä om det var någon som behövde gå på någon kurs så var det då hon.
  Dock fick man ju reda på saker som man inte visste förut, en massa bestämmelser som dom som inte har fyllt 25 får ta del av bl.a. så får vi inte starta eget!..hur tänker regeringen??? Varför skulle inte vi kunna sköta ett företag? Har vi för dåligt med livserfarenheter? Puh om det är det så har dom fruktansvärt fel, jag har träffat många som har då genomgått det ena efter det andra, tillräckligt med livserfarenheter.

Så efter detta mötet så skulle jag iväg på Dansforum och dansa, vilken energi jag hade! Hahaha det mötet satte sina spår kan jag säga. Jag var inte alls taggad till att dansa, men jag lyckades faktiskt få bort dom onda tankarna och hade riktigt kul. Men jag blev väldigt trött efteråt, vilket jag fortfarande är.
  Tyckte mig se någon turkosa färg som svepte förbi i salarna idag också...

Nu har jag ätit, gjorde en broccolipaj med ädelost och rökt skinka! Fick ett mycket gott betyg av marie, kim har inte smakat än.
  Och för några minuter sen så fick jag svar från 2entertain, en audition som jag var på förra måndagen, men det blev inget jobb denna gången, tråkigt men jag får ta dom nästa gång helt enkelt! Men som tur är så har jag ju fått jobb hos Kålle, och ska spela KLING i "Pippis jul", det ska bli roligt!

Kanske ska skicka iväg lite papper nu som jag skulle göra, iallafall görat iordning för att skickas imorgon.
Imorn är det modernt, och balett, får se hur mycket som orkas med.

"Woodiali woodiali, hoppsan vilken dag!"

Papper överallt...ojojoj

Mitt liv känns lite väl ostruktuerat för tillfället, jag får in papper häromvar som försäkringar och dylikt

Har knappt koll på var allt finns, samtidigt som man ska försöka få något slags bidrag, vilket inte är lätt

att få här i sverige, alla papper som måste fyllas i, och fel som måste rättas till, ojojoj säger jag bara.

MAN KAN VÄL BARA SKRATTA ÅT DET IGENTLIGEN; HAHAHAHAHA!


Idag så hjälpte jag syrran med att baka bröd som hon skulle ha gjort för några dagar sen, så nu har vi
nybakat bröd i frysen. Sen har jag dammsugit lägenheten och diskat, nu är det fint här.

Om två timmar är det balett, känner att är svårt eftersom det är mycket jag inte har gjort förut, samtidigt som kroppen inte hänger med på allt. Men jag går ju där för att lära mig så det är väl ingen idè att deppa ihop för bara det igentligen?!

Senare så blir det kanske lite Body-pump, om inte så ska jag till Emil och hälsa på, bara chilla lite och ta det lugnt
helt enkelt.


"..and feel alright.."


Kvällen kom..

Dagen gick ju ändå framåt, hann med en del, samtidigt inte allt för mycket.

Var på Dansforum och dansade, fan va det är gott att svettas, pumpa ut lite kraft ur musklerna.
Och sen gick jag på affären och fixade lite ingredienser för att göra mat, vegetarisk lasagne blev det.
Lyckat blev det, har dock inte hört något om vad syrran eller Kim tycker om den, men de senaste maträtterna
har då slinkit ner i deras tomma magar. Man måste ju husa lite för de små barnen som jobbar och står i :)Well imorgon ska jag försöka få klart mitt personliga brev och CV så att syrran kan ta md dem till Pågen på söndag.


Hjälpte syrran att baka häromdan"Goodmorning starshine, the earth says hello"

Vetebröd? På en torsdag?! :)

Ännu en morgon då jag försöker lura mig själv att stiga upp kl halv-kvart i sju, men det blir ändå halv åtta som jag kliver upp, precis när syrran stiger ut genom dörren påväg till plugget.
Så vad händer sen igentligen för en kille som inte har något att göra igentligen, utan som bara går och väntar
på svar från olika jobb???

Joo han försöker ändå göra något av dagen, fan annars kunde han ju ha skitigt i att stiga upp överhuvudtaget eller hur :)?

Stiger helt enkelt upp, försöker skrapa ihop något som liknar frukost, idag blev det havregryn, skuren apelsin och vindruvor med mjölk, till detta två smarriga knäckebrödmackor med ost, kaffe OCH hör och häpna, två små muffins som jag fann i en påse där det fanns flera muffinsar! Dom var nästan godast faktiskt av frukosten..fast det är ju suveränt gott med knäckebröd och ost.

Och nu upptäckte jag att kaffet var slut...

Vad händer idag då? JO, jag ska iväg till ett socialkontor för att hämta blanketter om att söka socialbidrag, kan behövas eftersom jag inte har någon inkomst än så länge, lever ju på sparade pengar sen i somras. 
Efter det så ska det bli dans för hela smällen, lite street hiphop House- aktit är stilen, men fruktansvärt roligt, och klurigt när man inte har dansat det tidigare. Liiiite skillnad från att dansa balett, vi ska nog inte nämna gårdagens proffsbalett, ojojoj haha. Kul att man kan skratta åt sig själv ibland.

Men annars så blir det nog inte så mycket mer, ska hem sen och laga mat, vegetarisk lasagne och så ska det nog bakas lite bröd också. Fylla i papper, söka lägenhet, jaa det där som jag brukar göra. 
Ska sätta mig vid pianot också för att få flumma ut lite nerver, jag är inte speciellt kunnig inom pianokonsten men det är ju kul att plinka.

Nu ska jag packa väskan!
Peace out! 


En resa, ett mål och några bilder!

 

     

     

      


En vanlig måndag?

Godmorgon världen!

Så idag är det måndag, har en hel helg bakom oss, med roliga upptåg och upplevelser hoppas jag.
Själv har jag haft en mycket bra helg, varit på fest och igår hade jag söndagsmiddag med syrran och hennes pojkvän. Inbakad kassler, klyftpotatis och kladdkaka med glass till efterrätt.

Dagens schema blir såpass att jag ska på arbetsförmedlingen och skriva in mig, lämna någon bok som syrran ville att jag skulle göra, lite balett på balettakademin (förhoppningsvis går det lite bättre idag ) och leta låtar till nästa veckas audition för 2entertain`s "Colour Fantasy"

Nä in i duschen och fixa sig nnjuu.

"Goodmorning starshine, the earth says hello"

Så var det över!

 • 688,7 KM

  Så lång blev cykelturen, en resa som skulle ge mig lite av den njutningen som jag behövde efter att ha
  jobbat i somras med teater. Gav det mig den njutningen?..

  Nej inte riktigt!

  Det hela blev ett test, ett äventyr för att testa mina yttersta gränser, i tålamod, styrka och uthållighet.

  .........................OCH JAG KLARADE DET!..........................

  Idén kom till efter att min idè om att lifta till Vemhån, röstades ner av mina nära och kära. Vilket var ett mycket bra val såhär i efterhand, hade det varit för tio år sen då hade det kanske gått att lifta, men med tanke på hur dagens samhälle är idag och det står mycket i tidningar om våld/ slagsmål/ våldtäkter, så var det ett bra beslut.

  Eva Edwall var den första som tyckte att jag skulle genomföra detta ;- "Det tycker jag att du ska göra" och därefter var det bestämt. Veckan efter jag bestämt mig åkte jag hem till Vemhån, planerade i en vecka, och sen begav jag mig!

  Så...hur tyckte jag det var nu då? En vecka efter att ha kommit hem så har jag hunnit fundera och tänkt...fy faan va jobbigt det var. Jag hade faktiskt föreställt mig att det skulle bli lite lättare, men jag hade lite otur med vädret eftersom jag hade motvind hela vägen ner till Göteborg. Annars så skulle jag vilja ställa upp en lista med saker som jag skulle vilja citera med hjälp av WOW Jocke`s talesätt:-

  "INTE KUL"
 • Uppförsbackar
 • Regn
 • Blöta kläder
 • Inget kaffe
 • Ojämna vägar
 • Bilar/ lastbilar
 • Nyasfalterad väg
 • Motvind


Ja det är väl några av de saker som jag svor över under färdens gång.

Man hann ju komma på flera roliga saker man kunde göra under resan också, som att hälsa på alla fartkameror, tappade räkningen efter 10 st, då blev det jobbigt. Lyckades hitta 7 övningskörnings-skyltar vid sidan av vägen och de enda djuren jag såg under hela resan var 3 överkörda grävlingar och en ekorre.

Och roliga minnen har man ju fått också, i Alingsås så var jag plötsligt med i en cykeltävling, dom hade spärrat av vägen dit jag skulle  trodde jag och dom visade att jag skulle åka in någon annanstans, glad i hågen som jag var så fortsatte jag såklart. Sen upptäckte jag att något var fel när jag framför mig hade en kurva med massa människor som hejade på. Så jag lyckades ta mig ur banan och in på vägen igen.

Många roliga karaktärer har jag fått se,  ett fåtal cyklister som jag hängde med några hundra meter innan dom skulle in till sin stuga, och många roliga ansikten som förundrat har tittat på mig som om jag vore helt bakom flötet.

Så en kort summering av det hela;
Blev det några skador? Få, skavsår i mellangården såklart, och några småsår på fingrar
Punktering? Inte en enda, hade räknat med en punktering men klarade mig. Bakdäcket är däremot mycket nerslitet

Tips:Planera färdvägen ordentligt, bestämda mål för dagen. 
       Kolla upp var man ska sova för natten, och hur
       Träna minst en vecka innan man börjar cykla, måste få in några mil i benen innanman startar och vänja rumpan
       Våga vila, känns det tungt, stanna och vila en minut så ska du se att styrkan är tillbaka
       Dricka mycket vatten, man svettas som bara den, och ha något att tugga på, lite nötter och russin, kaka!
       Inte för mycket packning, 20kg max! Bra väskor att ha grejerna i!
       Reflexväst, den gör så att man syns hela tiden, kanske inte är så snyggt men man är inte snygg när man cyklar
       Och inte minst av allt; Hjälm, den har jag varit glad att jag har haft på mig hela tiden. En livlina!


Till sist vill jag tacka alla som har varit så snälla med att tutat, signalerat, vinkat, hejat på med glada tillrop, på telefon, facebook och vägen. Tack vare er så fick jag nya krafter för att tillslut nå fram till mitt mål!

TACK!

Ps. Idag kände jag att jag skulle kunna cykla någon annanstans...fast inte än :)


Dag 7 "Slutspurten"

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Jag gjorde det! jag cyklade från hemmet till Göteborg på 6 dagar!

Just nu känner jag hur sömnen börjar dra ner ögonlocken så jag skriver mera utförligt imorgon dagens händelser.

Godnatt!

Dag 6 'Nya krafter?'

Ojojoj! Vaknade pigg och kry idag med en känsla av att dagens etapp skulle nog gå riktigt smidigt. Men var var krafterna, dom var som bortblåsta och vädret, så trist det var, regn och blåsigt. På det också så var det inget bra på radion, förutom en repris av 'mammas nya kille'. Jag kom till Falköping vid 3-tiden och där slutade jag dagens etapp. Ladda batterierna för imorgon ska jag ta mig till Göteborg, en sträcka på 12 mil och därför tänker jag börja extra tidigt. Nu ska jag planera vägen och läsa bok, sen sova! Godnatt, imorgon kommer jag i mål!

Dag 5 'Vilodag'

Fredag, vaknade kl 10.00 och mådde väldigt bra, fick sova ut och inga måsten fanns för dagen. Ida vaknade några timmar senare, och då bestämde vi att sticka iväg på Nymans och fika, men det var stängt så då stack vi upp till fästningen och fikade istället:) efter det åkte vi till karlsborgs tatuerare där idas bror var och fyllde i en av sina tatueringar. Sen gick jag hem till ida för att slappa, köpte lite mat och tittade på 'kalle och chokladfabriken'. Planering inför morgondagen och plötsligt var det dags att lägga sig. Den vilodagen gick fort!

Dag 4 "Jag VS Ovädret"

Vilket fint vandrarhem det var i Filipstad, där kan jag tänka mig sova igen. Mysigt rum med våningssäng, kök och tv-rum med fungerande komponenter:)

Halv Sju var jag uppe och började göra mig iordning för dagens etapp, vilket jag då inte visste hur lång den
skulle bli. Det enda jag hade som mål var Laxå, dit var det från Filipstad 98,4 km.

Vädret visade att det skulle komma in ett oväder över sverige och vid två-tiden skulle den finnas en bit upp mot landet. "jag cyklar till Laxå så får vi se om det regnar eller inte" tänkte jag.

Kl 08.00 börjar jag cykla, och för första gången på dessa fyra dagar kan jag börja njuta av cyklingen, visst jag hade jävligt ont i vänster knä, antagligen överansträngning, men vilket väder, strålande solsken och ingen motvind, det var underbart! Och samtidigt höll jag mig på gott humör med att lyssna på "Morgonpasset" på P3.

Vid 11-tiden fanns jag i Karlskoga, och åt en god lunch, kycklinggryta om jag inte tänker fel med stekt potatis.

Strax efter 15.00 hade jag tagit mig till Laxå, och med en lite sliten kropp, såg jag stora gråa moln och från dessa kom det starka vindar och regn. Svängde in resecentret som fanns i utkanten, in på OKQ8 och köpte mig en kaffe och kanelbulle (mycket gott) slog mig ner vid cykeln och funderade.

5,5 mil längre fanns Karlsborg (stället 1 mil från där jag spelade teater i somras) Ida med en varm lägenhet och en soffa. Skulle jag stanna, sova i Laxå och riskera att få cykla dessa mil imorgon bitti i regn, eller ska jag fortsätta och få mig en dags vila i Karlsborg? Efter några telefonsamtal och goda råd så tog jag mig utmaningen att utmana vädrets makter.
Regnställ, en grötkorv i styrväskan och jag begav mig in i det fördömda regnet!

Vid något tillfälle så förstod jag hur blöt Elin måste ha varit i somras efter en av hennes nattliga promenader.

19.30 ringde jag Ida och sa att hon skulle börja fylla badkaret hennes för nu var jag framme. Blötare än blötast, trött som bara den och ingen speciell föda sen lunch så hade jag klarat av en utmaning, cyklat 15,6mil varav de sista i ur och skur. HAHAHA fuck you oväder, mig vann du inte över :)

Väl inne i värmen så hjälpte ida mig med grejerna som var blöta, stack iväg och ficade en kebab till mig, medans jag låg i badet med värkande lår, tack Ida min hjältinna!

Somnade utmattad, nöjd och med gott humör strax efter 00.00, vilken dag!

Dag 3 Noppikoski No.2

Vilken dag det har varit idag!

Om jag tyckte det var jobbigt dessa två dagar innan så var det inget mot idag, kort och gott så var det många uppförsbackar och motvind. Mellan vansbro och lesjöfors fann jag Noppikoski N.o2 jäklar vad det fanns uppförsbackar.

Precis efter värmlandsgränsen finns det ett ställe som heter St.lönnhöjden, där var det bara till att hoppa av och börja traska. Efter att ha kommit fram till Lesjöfors åt jag lunch och laddade batterierna, både kropp och mobil.

Sen hade jag 3mil till filipstad. Men någonstans under denna sträcka så tycker herren gud i himlen att jag luktar lite konstig så han gav mig en riktig dusch, sen ville han att jag skulle bli torr så han slängde på hårtorken. En mil tog plötsligt en timme.

Men jag kom fram till filipstad och har tagit in på ett vandrarhem. Vet dock inte hur jag ska göra imorgon, hade planerat att hinna till undernäs, men mina nya beräkningar visar att det är 15mil dit. Med tanke på väder och vind så kan det bli tungt. Men jag får helt enkelt tänka ut en plan inatt.

Dag 2 'Motvär' (motvind)

Kl 06.55 stiger jag upp för dag 2 på min resa till göteborg. Frukost vankas, gröt, neskaffe och macka. Hade planerat att åka iväg vid åtta men det blev utdraget eftersom jag inte hade packat, så strax efter halv nio for jag iväg från orsa camping mot vansbro!

Fy faaaan va ont i rumpan jag hade, det var inte kul att sätta sig på sadeln. Sen upptäckte jag till min förskräckelse, jag hade motvind. Ändå från orsa till vansbro hade jag en vind mot mig som inte ville ge sig. Usch än en gång vad mina ben blev trötta snabbt. Men tillslut kom jag till mitt mål, i ganska hyfsad tid, kl 16, in på ica och handlade mat. Två timmar senare sitter jag nöjd med pasta, köttbullar och en öl och njuter bland myggorna.

Imorgon ska jag åka till storfors, står det enligt mina papper, en sträcka på 10 mil, vilket jag tvivlar på för idag cyklade jag mer än vad jag hade beräknat, men ja vi får se.

Nu ska jag fortsätta njuta av min bravojuice och pringles:)

RSS 2.0